gereformeerde kerk Doornspijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Actueel Ter overdenking Wat kan ik voor je doen?

Wat kan ik voor je doen?

 

Als je vooraan in de rij staat bij de bakker heb je er natuurlijk over nagedacht: je weet precies welk brood je wilt hebben, toch? En als de huisarts vraagt wat hij voor je kan doen, hoef je maar te vertellen welke klachten je hebt. Maar als je voor Jezus zou staan – wat zou je van Hem willen? Wat kan Hij voor je doen?

Aan de mensen in Tiberias hoefde Hij het niet te vragen:

u zoekt me niet omdat u tekenen hebt gezien, maar omdat u brood gegeten hebt en verzadigd bent…(Johannes 6:26)

Een dag daarvoor hadden de mensen een wonder meegemaakt: Jezus had duizenden mensen te eten gegeven van 5 broden en 2 vissen. Dat wilden ze nog wel een keer meemaken… Maar Jezus is niet op aarde gekomen om ons alleen maar brood te voeren. Hij wil ons veel meer geven: ééuwig leven!

Soms proberen we onze werkelijke problemen weg te eten; misschien ben jij wel iemand aan wie geen mens van de buitenkant kan zien hoe eenzaam je eigenlijk bent, omdat je dat verbergt achter een lach – je mag aan Jezus vragen om je dáárvan te genezen. Dáárvoor is Hij gekomen. Hij wil jouw leven van binnenuit genezen, je bevrijden van je angsten en onzekerheid. Dát is het werk dat Hij aan het kruis heeft volbracht.

Als je dát zoekt, ben je bij Jezus aan het goede adres.