gereformeerde kerk Doornspijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

In de wolken

Een feest is een mooie manier om onze blijdschap te uiten bij een bijzondere gebeurtenis – een verjaardag, een huwelijk, een kampioenschap… En soms hebben we niet eens zoveel aanleiding voor nodig om onze mooiste kleren aan te trekken en met elkaar te eten en te drinken, te dansen…

God houdt ook van feesten. Verschillende feesten die in de Bijbel genoemd worden, moest het volk Israël jaarlijks vieren. Bijvoorbeeld het Poerim-feest: Daarom… namen de Joden de verplichting op zich om deze beide dagen nooit ongemerkt voorbij te laten gaan, maar ze elk jaar te vieren op de voorgeschreven wijze en op de vastgestelde tijd. (Ester 9:27) Zo’n feest helpt om nooit te vergeten wat God ooit voor Zijn volk heeft gedaan.

Zo’n feest helpt ook geloof te houden. Want de omstandigheden zijn er niet altijd naar om feest te vieren: in tijden van verdriet, rouw, oorlog zijn we geneigd om feesten liever over te slaan. En juist dan hebben we ze nodig om ons eraan te herinneren dat God ons van alle kwaad zal bevrijden. Misschien niet nu meteen, maar zeker eens, wanneer we werkelijk ‘in de wolken’ zijn!