PKN
  » Welkom 
Gereformeerde Kerk Doornspijk
Reis Luther en Krakau/Auschwitz Reis Luther en Krakau/Auschwitz
11-daagse reis Luther en Krakau/Auschwitz
27 april t/m 7 mei 2020

voor meer informatie:


PRIJZEN (11 dagen)
Reissom per persoon:
€ 1472,- Bij 36 - 39 betalende personen
€ 1514,- Bij 31 - 35 betalende personen
€ 1579,- Bij 26 - 30 betalende personen
€ 1622,- Bij 21 - 25 betalende personen

VERVOER PER TOURINGCAR
Gedurende deze reis wordt de groep vervoerd per comfort class touringcar. Deze is voorzien van toilet, airconditioning en koffie- theefaciliteiten.

PROGRAMMA
Dag 1, maandag 27 april: Doornspijk - Erfurt
Vanuit Doornspijk reist u per comfort class touringcar naar Erfurt waar u in de loop van de middag aankomt. Met uw gids maakt u een verkennende wandeling door het centrum van deze stad, waarbij optioneel de kathedraal bezocht kan worden.

Dag 2,dinsdag 28 april: bezoeken aan Erfurt en Eisenach
In de ochtend bezoekt u samen met uw gids het Augustijner klooster, waar Luther in 1505 toe trad. Hier is de permanente tentoonstelling “Bijbel-Klooster-Luther” te zien. Na dit bezoek gaat het per touringcar naar Eisenach, waar gelegenheid is om te lunchen. ’s Middags bezoekt u het Lutherhaus, waar Luther drie jaar als scholier gewoond heeft. Tot slot van deze dag een bezoek aan de net buiten Eisenach gelegen Wartburg. In dit kasteel vertaalde maarten Luther het Nieuwe Testament in het Duits. Een gids leidt u hier rond.

Dag 3, woensdag 29 april: doorreis naar Leipzig via Mansfeld en Eisleben
Na het ontbijt checkt u uit en reist door richting Leipzig. Onderweg volgt een uitgebreid bezoek aan de Lutherstad Mansfeld. Niet lang na de geboorte van Luther verhuisde het gezin naar dit rustige stadje. Destijds was Mansfeld een centrum van mijnbouw. U bekijkt het ouderlijk huis van Luther (met gids) en loopt langs het schoolgebouw waar de kleine Maarten leerde lezen en schrijven.
Aan het begin van de middag gaat de reis verder naar Eisleben. Luther werd hier op 10 november 1483 geboren in een vrij welgestelde boeren- en later mijnwerkersfamilie. U bezoekt zijn prachtig herstelde geboortehuis aan de Lutherstraβe, dat nu als museum is ingericht.
Luther woonde als kind slechts een half jaar in zijn geboorteplaats. Als volwassene keerde hij regelmatig naar de stad terug. Zo ook in februari 1546. Op 18 februari stierf hij er in een patriciërswoning. In het indrukwekkende museum dat hier nu gevestigd is, wordt het originele lijkkleed van Luther bewaard.

Dag 4, donderdag 30 april: dagexcursie naar Wittenberg
Vandaag bezoekt u de Lutherstad Wittenberg, waar op 31 oktober 1517 de Reformatie begon.
In de ochtend bekijkt u de prachtige Slotkerk met de wereldberoemde deur waar zeer waarschijnlijk Luthers 95 stellingen tegen de aflaat zijn vastgespijkerd.
Het pronkstuk van de Onze-Lieve-Vrouwekerk (of Stadskerk) is het Reformatie-altaar uit 1547 geschilderd door Lucas Cranach de Oude.
Het Lutherhaus staat in de binnenhof van het Augusteum. Het was van 1524 tot aan zijn overlijden in 1546 het woonhuis van Luther en zijn gezin. In 1883 werd het geopend als een museum over de geschiedenis van de Reformatie en bevat zo’n 1000 voorwerpen uit het leven van Maarten Luther.

Dag 5, vrijdag 1 mei: Leipzig verkend
Vandaag staat Leipzig op het programma. Met een gids maakt u een wandeling van zo’n 2 uur door deze stad, die zich promoot Leipzig als de Bachstad! Op geen andere plaats heeft Bach zo lang gewerkt en veel beroemde werken gecomponeerd. De Thomaskerk was een van Johann Sebastian Bach’s belangrijkste podia. U bezoekt deze beroemde kerk waar ook Luther zijn sporen heeft achtergelaten.
Met uw gids bezoekt u tevens het Bachmuseum. U ziet hier een interactieve multimedia tentoonstelling over leven en werk van Bach. De parel van het museum is de schatkamer met originele manuscripten en andere kostbare voorwerpen van de fameuze componist.
De middag is vrij om zelf Leipzig verder te verkennen, zo kan onder meer de Nikolai kerk bekeken worden.

Dag 6, zaterdag 2 mei: doorreis naar Krakau
Na een vroeg ontbijt doorreis per touringcar naar Krakau in Polen.

Dag 7, zondag 3 mei: vrije zondag
Vrije zondag in Krakau. Gelegenheid om een eigen viering te houden of een lokale kerkdienst bij te wonen.
 
Dag 8, maandag 4 mei: bezoek Auschwitz en Schindler Museum
Per touringcar en gids gaat u ’s morgens naar het voormalige vernietigingskamp Auschwitz ,waar een rondleiding volgt door dit kamp, waar talloze mensen, vooral Joden, in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. ’s Middags gaat u terug naar Krakau waar u met een lokale gids de voormalige joodse wijk en de fabriek van Oskar Schindler bezoekt.

Dag 9, dinsdag 5 mei: vrije dag in Krakau
Krakau heeft een fraaie historische binnenstad, die prachtig gerestaureerd is. Geniet van de mooie panden, ruime pleinen, vele winkels en gezellige terrassen.

Dag 10, woensdag 6 mei: van Krakau naar Maagdenburg
Vandaag begint de terugreis richting Doornspijk. Na het ontbijt zet u koers naar Maagdenburg om de draad van het Luther verhaal weer op te pakken.
 
Dag 11, donderdag 7 mei: Maagdenburg - Doornspijk
Voor het vertrek naar Nederland bezoekt u samen met een gids nog het centrum van deze stad, waar Luther naar school ging en gotische Dom.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

avonddienst
datum en tijdstip 26-01-2020 om 19:00
meer details

ochtenddienst
datum en tijdstip 26-01-2020 om 9:30
meer details

catechisatie
datum en tijdstip 27-01-2020 om 19:00
meer details

gebedskring
datum en tijdstip 28-01-2020 om 19:00
meer details

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.